Reviews

Wij vragen onze gasten om ons te laten weten hoe zij hun tijd op het jacht hebben ervaren. Bekijk de reviews en laat u inspireren. 

Wilt u ook uw ervaring delen? Laat dan hier een review achter.

De Tessa Tour- juni 2017

In juni 2017 hebben we een week gevaren met de Tessa. We hebben voor de Tessa gekozen omdat het een compact schip is maar ruim genoeg voor 2 personen. Een bijkomend voordeel is dat het schip, zoals bij alle schepen van Yachtcharter Klompmaker, niet als huurschip herkenbaar is.

De Tessa is een uniek schip. Met een kruiphoogte van 2.30 meter kun je onder veel bruggen in de Friese binnenwateren doorvaren. Met de boeg- en de hekschroef is het makkelijk manoeuvreren.

Het keukenblok in de stuurhut is praktisch. Tijdens de werkzaamheden in de keuken kun je van het uitzicht genieten en de keukenluchtjes verdwijnen naar buiten en niet in de slaap hut.

Omdat het bijna 40 jaar geleden is dat ik voor het laatst gevaren heb en mijn vrouw nooit eerder in een motorboot gevaren heeft, hebben we via Yachtcharter Klompmaker een vaarcursus geboekt. Dat is ons goed bevallen. Voor de eerste afvaart arriveerde Oane, een ervaren instructeur. Met Oane hebben we in drie uur de belangrijkste handelingen geoefend. Mijn vrouw kreeg instructie in het besturen van de boot en kon oefenen in het veilig helpen met afmeren en afvaren.

Onder begeleiding van Oane oefende ik in onder meer in het afmeren en afvaren aan hoge wal en  lage wal (afvaren met de spring) en het achteruitvaren in een box.

Na deze instructie begonnen we met wat meer zelfvertrouwen aan onze tour over de Friese Meren.

We hebben 30 uur gevaren en hebben bijna het hele Friese Merengebied doorkruist. Overdag lunchten we in de leuke historische plaatsjes of restaurantjes aan de waterkant. Vanaf de Tessa stapten we dan direct het terras op.

Kortom; we hebben genoten van een fantastische vaarvakantie!

Leusden, 25 juni 2017

Erik de Graaf en Didien Triwidyawati


« Ga terug