Vaargebieden 

Door onze jarenlange ervaring op het water, kennen wij inmiddels aardig wat mooie vaarroutes in de omgeving.

Niet alleen Friesland, maar ook de rest van Noord-Nederland, Overijssel en het IJsselmeer zijn prachtig om te ontdekken per boot. 

Ontdek Friesland

Friesland staat bekend om de vele meren en waterwegen. In Friesland kunt u gezellige watersportplaatsen bezoeken zoals Sneek, IJlst, Sloten, Lemmer en Grou. Ook het prachtige natuurgebied nabij Eernewoude is aan te raden. Bekijk hier meer tips voor Friesland. 

Buurten in Groningen

Onze buurprovincie kent diverse prachtige vaargebieden. Ga bijvoorbeeld naar het Lauwersmeergebied, dat is uitgeroepen tot Nationaal Park. Met bijzondere bloemen, diverse vogels en geweldige vergezichten is het Lauwersmeergebied een aanrader om te ontdekken. Lees hier meer over vaargebied Groningen.

Ontdek de vaarroutes van Friesland en Groningen

Met de boot over het IJsselmeer 

Niet alleen in Friesland zijn pittoreske dorpjes te vinden, ook rondom het IJsselmeer vindt u historische dorpen. Dorpen als Enkhuizen, Hoorn, Medemblik en Volendam zijn zeker een bezoek waard. Varen op het IJsselmeer is alleen voor de geoefende watersporter. Lees hier meer over varen op het IJsselmeer. 

De randmeren van Flevoland 

Wellicht denkt u er niet direct aan, maar op de randmeren kunt u prachtig varen. Het contrast tussen het oude land met de nostalgische vissersdorpen en het nieuwe land met de moderne jachthavens en dorpskernen nodigen uit tot een bezoek. Door de langgerekte meren en de weidse vergezichten zult u een enorm gevoel van rust ervaren.
 Bekijk hier waarom u zeker een keer op de Randmeren moet gaan varen.

Varen in Overijssel

Steeds meer watersporters zien in dat naast varen in Friesland, ook Overijssel fantastische mogelijkheden biedt voor een heerlijke watersportvakantie. Leg met de boot aan in het knusse stadje Blokzijl, de dorpjes Ossenzijl, Kalenberg en uiteraard Giethoorn, het VenetiĆ« van het noorden. Heeft u een bijboot mee? Dan kunt u gemakkelijk het Nationaal Park Weerribben ontdekken. Lees hier meer over varen in Overijssel.

Verken met de boot de meren in Flevoland en OVerijssel