Welkom aan boord

Welkom op onze jachthaven in Woudsend! Bij aankomst heten we u van harte welkom in onze ontvangstruimte met een kopje koffie of thee. Daar maken we kennis en kunnen we u van vaarroutes en tips voorzien. 

Vaar door mooie dorpjes

Bagage aan boord

Na het warme welkom is het tijd om naar uw geboekte jacht te gaan. Al onze motorjachten liggen in ruime boxen met een zijsteiger over de gehele lengte. Door middel van bagagewagens kunt u de bagage gemakkelijk aan boord brengen. Zodra de bagage aan boord is, geven we u een uitgebreide technische instructie met een korte proefvaart. De gehele bemanning wordt betrokken bij deze proefvaart, zodat iedereen vertrouwd raakt met het jacht. 

 

Inventaris

Onze schepen zijn volledig uitgerust voor een aangenaam verblijf aan boord. De keukeninventaris is afgestemd op het aantal personen waar de boot geschikt voor is. Daarnaast zijn er diverse schoonmaak- en veiligheids artikelen aan boord, zoals een verbandtrommel en een noodsignalenpakket. Bij boeking ontvangt u de complete inventarislijst voor het door u gehuurde jacht.

Bekijk hier een volledige inventarislijst.

 

Extra's bij te huren

Om uw vaarvakantie nog completer te maken, is het mogelijk om diverse artikelen bij te huren. Het is aan te raden om deze extra artikelen vooraf te reserveren.

Bijboot met buitenboordmotor 

Wellicht komt u op plekken waar de grote boot niet gemakkelijk kan komen. Het huren van een bijboot met buitenboordmotor kan daarom nuttig zijn. Met een bijboot kunt u de kleine watertjes bevaren, zoals in het natuurgebied Eernewoude of de Weerribben. Daarnaast levert het veel pret op met het gezin!

Fietsen huren

In Friesland zijn veel overstappunten van waterwegen op het fietspadennet. Het is daarom aan te raden om een fiets mee te nemen aan boord. Het is mogelijk om bij ons een vouwfiets te huren. Naast dat u mooie fietstochten kunt maken, is een fiets ook uitermate handig voor de (dagelijkse) boodschappen of om broodjes te halen bij de bakker.

Bedlinnen 

Op onze schepen is bedlinnen niet standaard aanwezig. Dekbedsets of slaapzakken kunt u zelf meenemen of u kunt dekbedsets bij ons huren (€ 8,00 per set). U kunt ook kiezen voor een beddengoedset (€ 18,00 per persoon), deze set bestaat uit een dekbed, hoeslakens, dekbedovertrek en kussensloop. Hoofdkussen zijn standaard aan boord.

Handdoeken en keukendoeken dient u zelf mee te nemen.

 

 

Prijzen  

Prijzen zijn per stuk, per week en zolang de voorraad strekt.

 • Vouwfiets - € 19,50
 • Bijboot met buitenboordmotor - € 175,00***
 • Zwemvesten - € 5,00 per stuk
 • Beddengoed (met dekbed) - € 18,00*
 • Dekbed - € 8,00
 • Visvergunning - € 10,00 per week p.p.
 • Waddenzee/IJsselmeerpakket - € 45,00**
 • Hond aan boord - € 45,00 per hond
 • Handdoekset (3 stuks) - € 10,00
 • Keukendoeken (3 stuks) - € 6,00
 • Schippertraining - € 85/uur****
 • Waterkaart Friesland - € 9,95
 • Parkeren buiten - € 5 per dag / € 25 per week
 • Parkeren binnen in de hal - € 15 per dag / € 75 per week

*Bestaat uit dekbed, hoeslakens, dekbedovertrek en kussensloop. Hoofdkussens zijn standaard aan boord.

**Ben u een ervaren schipper? Dan is het mogelijk om met onze boten ook de Zone II wateren te bevaren, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer. Het bevaren van Zone II wateren mag alleen na toestemming van ons, als duidelijk is dat u een ervaren schipper bent. Zwemvesten zijn verplicht op de Zone II wateren. Het pakket bestaat uit een hydografische kaart, kompas, noodsignaal, getijdenatlas en verrekijker. Meer informatie vindt u in onze algemene voorwaarden.

***Bij de bijboot wordt een benzinebijdrage van € 20 berekend.

****Op afspraak en voor beginners bedraagt de minimale duur van de schipperstraining 1 uur.

Klein huisdier toegestaan

Huisdieren

In overleg is het mogelijk om een hond aan boord van bepaalde jachten mee te nemen. Wij rekenen hier € 45,00 per hond extra voor.

Vuilwatertank

Vanaf januari 2009 mogen pleziervaartuigen geen toiletwater meer lozen op het oppervlaktewater. Wij werken ondertussen al meer dan 25 jaar met een vuilwatertank, wat door onze klanten als zeer positief wordt ervaren.

Ook jachthavens moeten een steentje bijdragen. Zij zijn verplicht over minimaal één vuilwater-afzuigstation te beschikken, indien zij beschikken over meer dan 50 ligplaatsen. Een lijst van deze voorzieningen vindt u aan boord van onze schepen. Ook op onze haven is een vuilwater-afzuigstation aanwezig, zodat tijdens het brandstof tanken, de vuilwatertank op de juiste manier geleegd kan worden. 

Vuilwatertank