Vaarbewijs & vaarcursus

Voor het varen op onze schepen heeft u geen vaarbewijs nodig. Wel is het aan te raden om enige ervaring te hebben met varen. Heeft u geen ervaring? Dan kunnen wij een vaarcursus voor u regelen. 

Jacht Michelle

Vaarbewijs en ervaring voor onze bootverhuur 

Voor het huren van een jacht heeft u bij ons geen vaarbewijs nodig! 

In Nederland is een vaarbewijs verplicht indien de boot langer is dan 15 meter of sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Voor boten met een lengte tot 15 meter en met een snelheid tot 20 kilometer per uur is het niet nodig om een vaarbewijs te hebben.

Daarom heeft u voor onze jachten geen vaarbewijs nodig. Wel is aan te raden om met enige vaarervaring en kennis van de vaarregels het water op te gaan.

Bij afvaart ontvangt u van ons een uitgebreide technische uitleg over het jacht en een korte proefvaart. De gehele bemanning wordt hierbij betrokken, zodat u allen vertrouwd raakt met uw luxe jacht. 

Vaarcursus

Vaarcursus

Indien u weinig of geen ervaring heeft, kunnen wij een vaarcursus voor u regelen. Voor beginners is deze verplicht. De vaarcursussen variëren van enkele uren tot een gehele dag, afhankelijk van uw voorkennis. Deze trainingen worden verzorgd door een ervaren instructeur. 

Wat leer ik op een vaarcursus?

Hoe uw vaarcursus er precies uitziet, is afhankelijk van de voorkennis die u heeft. Op uw eerste vakantiedag wordt u aan boord begeleid door een ervaren instructeur. Samen met uw bemanning vaart u door een mooi deel van het Friese merengebied. Onderweg wordt er intensief geoefend in het besturen, aanleggen, afmeren van het schip, het passeren van bruggen etc. Dit wordt gecombineerd met enige theorie en uiteraard de knooptechnieken.

Kosten

Schippertraining € 85 per uur i.c.m. de reeds gehuurde boot.

Interesse in een vaarcursus? Geef dit bij de boeking aan.

Na een vaarcursus bent u klaar om de overige vakantiedagen volop te genieten op het water!