Reviews

Wij vragen onze gasten om ons te laten weten hoe zij hun tijd op het jacht hebben ervaren. Bekijk de reviews en laat u inspireren. 

Wilt u ook uw ervaring delen? Laat dan hier een review achter.

Een super vaarvakantie op de Michelle - oktober 2013

Eindelijk is het dan zover, de vaarvakantie waar wij zolang naar hebben uitgekeken. Onze wensen waren een jacht met twee 2-persoons slaapkamers met eigen sanitair. Daarom hebben we de Michelle gekozen omdat deze speciaal is uitgerust voor twee echtparen. Bij aankomst in Woudsend worden wij hartelijk begroet door de familie Klompmaker met een lekker kopje koffie. Natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar de Michelle en brengen met de handige karren snel onze spullen aan boord. We voelen ons gelijk thuis aan boord omdat het schip gezellig is ingericht en super schoon is. Alle spullen vinden snel hun plekje aan boord door de ruime hoeveelheid kasten en lades Dan volgt de technische uitleg van het schip door dhr. Klompmaker met een korte proefvaart. Omdat wij al vaker een jacht hebben gehuurd in deze grote, valt het ons gelijk op dat de Michelle zich bijzonder goed laat manoeuvreren.

Het duurt maar even of de reis kan beginnen. Via Sloten varen wij naar het Tjeukemeer, daarna volgt Echtenerbrug en wij meren tegen de avond af bij de driewegsluis. S, avonds zitten wij met z’n vieren gezellig op het achterdek te genieten van de stilte om ons heen. Dit is mogelijk omdat de Michelle een aparte kachel heeft om de grote cabriotent mee te verwarmen. 

De volgende ochtend vervolgen wij onze reis. De kalenbergergracht is prachtig om doorheen te varen. Al die kleine huisjes langs beide zijden van de oever. Het is net of de tijd hier stil is blijven staan. Die middag varen wij door naar Blokzijl waar je midden in het centrum kan liggen. Blokzijl is een gezellig plaatsje waar je een mooie wandeling door het dorp kan maken.

Doordat de sluis vlak bij Vollenhove gestremd is besluiten wij om via de Voorstersluis door de Noordoostpolder naar Lemmer te varen. Bij de voorstersluis ga je zo’n 5 meter naar beneden. Als de sluisdeuren opengaan is het uitzicht als op een ansichtkaart. Wat een prachtig natuurgebied met al die mooie herfstkleuren te schitteren in de zon. Later in de middag meren wij af in het dok, midden in het centrum van Lemmer. Vandaag is er plaats genoeg, dit is in de zomer meestal wel anders. We genieten op het achterdek van een heerlijk zonnetje.

We vervolgen onze reis naar Sneek en kunnen een plaatsje vinden aan de kade bij de Waterpoort. Natuurlijk moet er even gewinkeld worden en brengen we een bezoek aan het scheepvaart museum. Beslist de moeite waard. S, avonds zitten we weer heerlijk op het warme achterdek te genieten met een wijntje erbij.

De volgende ochtend besluiten we om naar Bolsward te varen. Het waait hard vandaag maar voor de Michelle is dat geen probleem. We vinden een mooi beschut plekje langs de kade. Bolsward heeft een prachtig stadhuis en een gezellig winkelcentrum. Gelukkig waait het niet meer zo hard de volgende dag en varen wij heerlijk rustig door de Workumer trekvaart. In dit stukje kanaal zijn enkele bruggen maar zodra je de brug nadert krijg je al een groen licht van de brugwachter. We vinden een mooi plekje om af te meren aan de kade in Workum. In de middag bezichtigen wij het gezellige stadje. De zon schijnt volop, heerlijk weer om een terrasje te pakken.

Jammer genoeg alweer de laatste dag. We ontbijten nog een keer, gezellig met z’n vieren op het ruime achterdek. Rustig varen we even later over de Fluessen en het Heegermeeer richting Woudsend, de thuishaven van de Michelle.

We hebben genoten van een heerlijke rustgevende vakantie. Op de Michelle ontbrak het ons aan niets, wat een luxe op dit jacht en alles werkte optimaal, dat hebben wij wel eens anders ervaren. Michelle en de Fam. Klompmaker bedankt, wij komen zeker weer.

 

Jan, Carolien, Nico en Afke


« Ga terug