Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen. Heeft u een vraag voor ons en vindt u hier niet het antwoord? Neem dan gerust contact met ons op. 

Algemeen

 • Wat maakt een vakantie op het water nu zo bijzonder?

  Een vakantie op het water is een unieke belevenis. Eenmaal op het water zult u ervaren dat de hectiek van alle dag plaats maakt voor de rust van de natuur, met het geluid van de vogels en het kabbelende water op de achtergrond. Al varend geniet u eindeloos van de prachtige dorpen met de vele bezienswaardigheden en de gezellige terrassen aan het water die u tot aanleggen uitnodigen.

 • Heb ik een vaarbewijs nodig?

  In Nederland is een vaarbewijs alleen verplicht indien de boot langer is dan 15 meter of sneller kan varen dan 20 km per uur. Daarom is een vaarbewijs voor onze jachten niet nodig.  Wel is het verstandig om enige vaarervaring en kennis van de vaarregels te hebben. Bij afvaart ontvangt u van ons een technische uitleg van het jacht en een korte proefvaart.

  Voor mensen met geen of weinig ervaring hebben wij de mogelijkheid om een vaarcursus te volgen. Deze variëren van enkele uren tot een gehele dag. Wij stellen deze vaarcursus verplicht voor beginners. Een ervaren instructeur leert u het besturen, het aan-en afmeren evenals het passeren van bruggen, enz. op het door u gehuurde jacht. Na deze cursus kunt u ervan overtuigd zijn de overige vakantiedagen op het water volop te kunnen genieten.

 • Welke route kan ik varen?

  Wij hebben op de website verschillende routes voor u samengesteld. Er zijn routes voor beginners tot aan gevorderden. Aan boord vindt u een boek met deze uitgewerkte vaarroutes. De routes voeren u door prachtige gebieden, vele bezienswaardigheden en tal van dorpen en steden. Bij iedere route staat vermeld het aantal kilometers/ vaaruren, het gemiddelde brandstofverbruik, het aantal bruggen en sluizen.

 • Is de prijs inclusief een eindschoonmaak? 

  Bij het inleveren dient het schip van binnen en buiten netjes en opgeruimd te zijn, en het afval van boord te zijn gehaald. De eindschoonmaak wordt door ons verzorgd. Hiervoor betaalt u een verplichte bijdrage. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type jacht dat u heeft gehuurd. 

 • Kan ik bij jullie de auto parkeren?

  U kunt bij ons veilig de auto parkeren. Bij onze jachthaven in Woudsend hebben we een omheind parkeerterrein, uitsluitend toegankelijk voor gasten.

   

  Prijzen: 

  • Buiten: € 5 per dag / € 25 per week 
  • Binnen in de hal: € 15 per dag / € 75 per week
 • Is er een supermarkt in de buurt?

  In Woudsend vindt u de supermarkt Spar, voor al uw dagelijkse boodschappen.

 • Hoe werken de Marrekrite aanlegplaatsen?

  Marrekrite aanlegplaatsen zijn aanlegplaatsen in Friesland waar u maximaal drie dagen gratis mag liggen met de boot. De Marrekrite beheert deze vrije ligplaatsen en zorgt ervoor dat u van de prachtige Friese natuur kunt genieten. Meer informatie vindt u op de website van de Marrekrite.

Aan boord

 • Zijn er bedlinnen aanwezig aan boord?

  Bedlinnen zijn niet standaard aanwezig op onze jachten. Dekbedsets of slaapzakken kunt u zelf mee nemen of u kunt dekbedsets bij ons huren (€ 8,00 per set). U kunt ook kiezen voor een beddengoedset (€ 18,00 per persoon), deze set bestaat uit een dekbed, hoeslakens, dekbedovertrek en kussensloop. Hoofdkussen zijn standaard aan boord. Handdoeken en keukendoeken dient u zelf mee te nemen.

 • Mag er een huisdier aan boord mee?

  Op een bepaald aantal schepen is het toegestaan om een klein huisdier mee te nemen. Voor het meenemen van uw hond brengen wij € 45,00 per reservering in rekening.

 • Hoe werkt het met de stroomvoorziening op de boot? 

  Al onze jachten zijn uitgerust met een omvormer en hebben continu 230V aan boord, met een vermogen van 2000 watt. Ruim voldoende voor een koffiezetapparaat of de stofzuiger. Alleen motorjacht Tessa heeft een omvormer van 500 Watt. Dit betekent dat hier geen zware apparaten (koffiezetapparaat, haarföhn) op aangesloten kunnen worden. Voor laptop, telefoon, camera etc. is het wel ruim voldoende.

  Op veel ligplaatsen kunt u tegen een kleine vergoeding gebruik maken van een walstroomaansluiting. Hiermee worden de accu’s weer opgeladen en kunt u eventueel ook zwaardere apparaten aansluiten.

 • Is er een vuilwatertank aan boord?

  Al onze schepen hebben een vuilwatertank aan boord, waar het sanitair op is aangesloten. De vuilwatertank kunt u bij een vuilwater-afzuigstation legen, te vinden bij jachthavens vanaf 50 ligplaatsen. Een lijst van deze voorzieningen is te vinden aan boord van elk schip. 

 • Ik ben wat vergeten aan boord, bewaren jullie gevonden voorwerpen?

  Indien wij wat vinden, bewaren wij deze gevonden voorwerpen bij ons op kantoor (met uitzondering van etenswaren).