Reviews

Wij vragen onze gasten om ons te laten weten hoe zij hun tijd op het jacht hebben ervaren. Bekijk de reviews en laat u inspireren. 

Wilt u ook uw ervaring delen? Laat dan hier een review achter.

I Have a Dream - Nicole april 2013

Alles heeft zo z’n reden, zo ook deze droom die bewaarheid werd; een week om niet te vergeten…

We hebben al verschillende keren met onze Randmeer het Heegermeer en omstreken verkend tijdens verlofperiodes, maar de wens groeide om eens  méér te zien en verder te varen in Friesland. Tijdens één van deze weken hebben we toen het charterbedrijf bezocht en een warme rondleiding gekregen op het toen enige aanwezige schip, de andere waren op toer dus….

Toen thuis het licht op groen werd gezet was de boeking snel gebeurd; Nicole en wij met z’n tweetjes.

Na een hartelijk welkom en een babbel bij een kopje koffie zijn we gestart met de kennismaking met Nicole en het overbrengen van onze benodigdheden voor die week. We waren direct “thuis” en snel gereed voor de (strenge)  verplichte oefeningen onder alziend oog van de huisschipper. OK,  effe wennen aan afmetingen gewicht en bediening maar dank zij de gouden raden en de uitmuntende vaareigenschappen  van het schip kregen we toestemming om te vertrekken.

Eens met z’n tweetjes aan boord zijn we héél vlot richting Heeg gevaren zelfs langs het bochtige parcours dat ons bekend was , de koning te rijk en snel beste maatjes met  het schip. Ons gewoonte getrouw was Heeg onze uitvalsbasis voor kleine resterende boodschappen en een goed avondmaal in het gezellige stadje om de volgende morgen aan te vatten met ons rondje Friesland. Eerste stop in Workum na het nemen van onze eerste bruggen, al snel waren de eerste zenuwen voorbij over deze nieuwe vorm van hindernissen nemen.

Vandaar zijn we verder gevaren ( eigenlijk beter gezegd gegleden zo zacht verloopt het) naar Bolsward, wij hadden vrijwel géén ander verkeer op het water en hebben dan ook ten volle genoten. Bruggen nemen ging vlot alhoewel steeds de nodige aandacht geboden is. Volgende grote stop Sneek na een rustige vaart tot in het centrum waar er plek te over was, maand mei hoor. Het doorvaren van Sneek is ook een belevenis op zich door de kanalen en de bruggetjes. Op naar Grou voor het eerst het Sneeker meer op, de weg vinden? Géén probleem je hebt een goede kaart en een duidelijke plotter die je vertelt welke koers aan te houden om daar aan te komen waar je wil.

Na Grou werd het een makkie, je bent dan ook al enkele dagen onderweg en dat komt van pas bij passage Akkrum waar we de vuilwatertank geledigd hebben. Na Akkrum hebben de grotere wateren plaats gemaakt voor kanalen op weg naar Heerenveen, zelfs de verplichte langzame vaart aldaar was een plezier door de groene rustgevende omgeving. Na Echtenerburg terug naar het wat grotere water en stilaan op weg naar Woudsend na een overnachting in Sloten.

Zodoende kwam er helaas een einde aan deze prachtige week, met enige tegenzin hebben we Nicole verlaten, maar de zekerheid terug te keren om  het nog een keertje over te doen, weliswaar ander traject en misschien met méér volk aan boord.

Het begin van een nieuwe droom ? 

Fam. Meys


« Ga terug