Reviews

Wij vragen onze gasten om ons te laten weten hoe zij hun tijd op het jacht hebben ervaren. Bekijk de reviews en laat u inspireren. 

Wilt u ook uw ervaring delen? Laat dan hier een review achter.

Kotterjacht Nicole - mei 2014

Bootvakantie 2014.

 

Het is nu voor de vierde keer dat we een boot huren bij Klompmaker. De boten zien er altijd piek fijn uit en we zijn hier altijd vriendelijk geholpen.

Omdat we een eindje van Woudsend wonen zijn we al een dag eerder naar Friesland vertrokken, zodat we om de ochtend de boot kunnen ophalen. We werden bij de Fam Klompmaker weer zoals vanouds vriendelijk ontvangen met een lekker kopje koffie. Na een praatje over welke route we wilden gaan varen en de nieuwtjes over de nieuwe boot, die ze aan het bouwen zijn, konden we de boot gaan in laden. We hebben altijd op de Nicole gevaren, omdat we maar met zijn tweeën zijn en we dit een heerlijke boot vinden. Hij vaart rustig en is makkelijk handelbaar. Toen alles ingeladen was kwam Dhr Klompmaker aan boord om alles nog even uit te leggen en wat ze veranderd hadden het afgelopen jaar en we konden wegvaren. Normaal is het zo dat hij dan even de boot uit de haven vaart en dan deze overgeeft aan diegene die de boot gehuurd heeft om hem een beetje zelfvertrouwen te geven  We zijn lekker om ons gemakje richting het Margarietkanaal want we willen zo snel mogelijk naar Groningen. Er waren niet veel vrachtboten dus het ging prima. ’s Middags rond 2 uur waren we al in Grou. We vinden Grou altijd erg gezellig, als je wil kan je hier lekker eten bij restaurant Overgoo of in het dorp bij verschillende eetcafé’s.

De volgende dag zijn we verder gevaren richting Stroobos. We moesten wel over het Margriet en Starrenburgkanaal maar dat viel reuze mee, we kwamen niet veel vrachtschepen tegen en die we tegen kwamen daar hadden weer profijt van bij de bruggen.

Dag 3 kwamen we in Groningen aan. We zijn gestopt in de Rietdiephaven, wat een mooie haven is dit. Een heel  vriendelijke en behulpzame havenmeester. Mooie haven, je kreeg een pasje om binnen te komen, want de haven wordt afgesloten als de havenmeester weg gaat. Je zit hier vlakbij de Jumbo, je kan je karretje met boodschappen voor de boot weer uitladen nu idealer kan het niet. Er is ook een wasmachine en droger. We zijn hier een dagje extra gebleven. Een dagje Groningen is ook erg leuk en de bus die naar de stad gaat stopt vlakbij .

Daarna richting Zoutkamp. Wat een mooie tocht zo door het Reitdiep. Heel veel natuur gezien, koeien of stieren die ruzie met elkaar hadden, koekoek gehoord en veel roofvogels gezien, prachtig.

Vanuit Zoutkamp door het Lauwersmeer richting Kollum. Dit vinden we een erg gezellig dorpje. Winkeltjes zijn in de buurt, natuurlijk niet zo vlakbij als in de Rietdiephaven, maar wel vlakbij.

Vanuit Kollum richting Dokkum, daar is het ook altijd heel gezellig. Alleen geen havenmeester daar, ze komen gewoon langs en je kan je vuil dan gelijk afgeven. Wat een service.

Op naar Leeuwarden, een hele mooie route en daar aangelegen in de Prinsentuin. Alleen pech het was ontzettend druk, maar dat komt natuurlijk omdat het weekeind is. Maar goed een mooi plekje gevonden. Je moet daar wel een pasje hebben om stroom te krijgen, maar deze kan je bij het havenkantoor kopen.

Na Leeuwarden via Akkrum naar Joure gevaren. Als we gaan varen dan zijn er altijd een paar plaatsen waar we altijd naar toe willen. Dat is Grou, Kollum  en Joure.  Joure voor het lekkere eten bij restaurant ’t Plein. Grou voor restaurant Overgoo en Kollum omdat we dit gezellig vinden. Nu komt Groningen erbij voor de mooie haven.

In Joure aangekomen, als je hier vroeg aankomt dan heb je altijd wel plek, kom je later aan dat is het soms wel zoeken. We zijn hier 3 dagen gebleven, de bedoeling was 2 dagen maar vanwege het slechte weer nog een dagje extra gebleven.

Daarna op naar Woudsend, niet om al terug naar de haven te gaan, maar om daar ook lekker te gaan eten bij restaurant Vis en Meer. Als je van vis houdt dan moet je hier echt een keer naar toe.

Daarna de boot opgeruimd en schoongemaakt zodat we deze weer netjes kunnen afleveren.

Helaas de vakantie zit er weer op, maar we hebben ontzettend genoten en hopen dat we volgend jaar dit weer kunnen doen.

Johan en Sylvia 


« Ga terug