Vaarvakantie in Friesland

Bent u op zoek naar rust en ruimte, dan is een vaarvakantie in Friesland echt iets voor u. Friesland bestaat voor een groot deel uit water en is daarom uitermate geschikt om per boot te ontdekken. 

Tijdens een vaarvakantie door Friesland trekt het mooie, uitgestrekte landschap langzaam aan u voorbij. U vaart over de talrijke Friese Meren en ziet vele karakteristieke landschappen die Friesland zo bijzonder maken. Denk aan authentieke dorpen zoals Sneek, kronkelige waterwegen en uitgestrekte landschappen. 

Bekijk onze beschikbaarheid en boek gemakkelijk online.

Vaarvakantie in Friesland

Friesland ontdekken vanaf het water

In het Friese merengebied liggen unieke plaatsen met goed uitgeruste passantenhavens waar u uw dag kunt eindigen. Een nachtje blijven slapen? Ook dat is mogelijk als u op vaarvakantie in Friesland bent. 

Dankzij de unieke jachten van Jachtcharter Klompmaker heeft u alle mogelijkheden om Friesland vanaf het water te ontdekken.

Een vaarvakantie is geschikt voor iedereen

Of u nu met z’n tweeën komt, of met de hele familie, Friesland is uiterst geschikt voor uw onvergetelijke vaarvakantie. Friesland wordt internationaal geroemd om haar vele meren, waterwegen, en het mooie open landschap. Tussen al deze waterwegen in zijn vele karakteristieke dorpen en steden te vinden. 

Hoe lang uw vaarvakantie in Friesland duurt is uiteraard geheel zelf in te vullen. Ons advies is om minstens een week onderweg te gaan met het jacht. Zo kunt u de diversiteit van Friesland het beste ervaren. Ook de rest van Noord-Nederland ontdekken? Plak er dan nog een week achteraan. 

Bekijk onze prijzen 

Boek direct online

Vaarimpressie

Vaargebieden

Noord-Nederland heeft een uitgebreid merengebied dat garant staat voor een fantastische vaarvakantie. Dankzij onze jarenlange ervaring op het water, zijn wij op de hoogte van behoorlijk wat mooie vaarroutes in de omgeving. Niet alleen in Friesland, ook in de rest van Noord-Nederland, Overijssel en het IJsselmeer zijn er genoeg waterwegen om te ontdekken. 

Varen in Friesland

Zoals gezegd: Friesland is uitermate geschikt om te ontdekken per boot. De provincie is gericht op watersport. Dat zult u snel genoeg ontdekken als u op vaarvakantie in Friesland bent. Bezoek bijvoorbeeld op uw route Sneek, Sloten, Lemmer en Grou. Pittoreske steden en dorpen, waar de inwoners dol zijn op watersport. U kunt zelfs een groot gedeelte van de Elfstedentocht varen! Lees meer over varen in Friesland.

Groningen en het Lauwersmeergebied 

Ook in de provincie Groningen zijn er veel mogelijkheden voor de watersporter. Er zijn talloze meren, zoals bijvoorbeeld het Schildmeer, Zuidlaardermeer en Lauwersmeer. De natuur in het Lauwersmeergebied is zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Nationaal Park. Zeker het bezoeken waard! Ontdek hier meer over het Lauwersmeergebied.

Het IJsselmeer op 

Wilt u met de boot over het IJsselmeer? U vindt aan de ene kant het meer meerdere historische dorpen zoals Enkhuizen, Hoorn en Volendam. Ook de Friese dorpjes zoals Makkum, Workum, Stavoren of Lemmer zijn vanaf het IJsselmeer te bereiken. Deze pittoreske dorpjes herinneren u aan de tijd dat de visserij en handel op deze plekken hoogtij vierden. Varen op het IJsselmeer is met name geschikt voor de wat meer geoefende watersporter. Lees meer over varen over het IJsselmeer.

Ontdek de randmeren van Flevoland 

Heeft u ook wel eens gedacht aan de randmeren van Flevoland? Het contrast tussen het oude land met de nostalgische vissersdorpen en het nieuwe land met de moderne jachthavens en dorpskernen nodigen uit tot een bezoek. De randmeren geven u een eindeloos gevoel van rust. Lees meer over de randmeren.

Venetië van het noorden 

Tot slot biedt Overijssel ook vele mogelijkheden voor een fantastische watersportvakantie. Overijssel heeft prachtige vaarwegen door de waterrijke natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld de Weerribben. Vaar met de boot langs prachtige plekken zoals Blokzijl, de dorpjes Ossenzijl, Kalenberg. Vergeet zeker Giethoorn, het Venetië van het noorden, niet. Lees meer over varen in Overijssel.

Waarom Jachtcharter Klompmaker?

Wij weten wat u nodig heeft voor uw onvergetelijke vaarvakantie. Al ruim 25 jaar verhuren wij jachten en zijn wij op het water te vinden. Vanuit onze ervaringen hebben wij meerdere mooie vaarroutes voor u samengesteld. Samen met onze unieke, luxe, prachtig gelijnde en robuuste kotterjachten zorgen wij voor veel vaarplezier, van jong tot oud.

Onze jachten

Onze unieke motorjachten zorgen ervoor dat uw vaarvakantie extra speciaal wordt. Onze motorjachten worden ook wel kotterjachten genoemd. Ze hebben een stoere en zeewaardige uitstraling. Dankzij de uitstekende vaareigenschappen, uitstraling en comfort onderscheiden ze zich van vele andere schepen. Met een jacht van Klompmaker voelt u zich kapitein en eigenaar van een exclusief motorjacht.

Huur een luxe jacht zonder vaarbewijs

Door de uitstekende vaareigenschappen zijn de jachten door iedereen goed te bedienen. De machinekamers zijn zeer goed geïsoleerd. U ervaart hierdoor geen hinder van geluidsoverlast. Zo kunt u binnen en/of buiten genieten van de stilte en de mooie natuur om u heen. De motorjachten zijn gezellig ingericht, zeer zorgvuldig schoongemaakt en voorzien van complete keuken, ruime sanitaire voorzieningen, stereoapparatuur en nog veel meer. 

De capaciteit van de jachten die u kunt huren ligt tussen de 2 en de 8 personen. Iedere jacht biedt de faciliteiten om een prachtige vaarvakantie te beleven onder alle weersomstandigheden. Al onze jachten zijn vaarbewijsvrij!

 

Wilt u een onvergetelijke vaarvakantie in Friesland?

Bekijk de beschikbaarheid van onze jachten