Varen in Friesland

Friesland is gemaakt om vanaf het water te ontdekken. Vanaf het water ontdekt u Nederland op een hele nieuwe manier. Friesland staat bekend om haar vele wateren en de gezellige en karakteristieke dorpen. U kunt zelfs een deel van de Elfstedentocht per boot afleggen. Er is genoeg te ontdekken!

Dankzij de vele vaarroutes kunt u alle kanten op. U kunt gaan varen in Friesland, maar u kunt ook richting andere provincies zoals Groningen of Overijssel.

Bekijk onze beschikbaarheid en boek gemakkelijk online.

Varen in Friesland

Als kapitein varen in Friesland 

Met een jacht van Jachtcharter Klompmaker waant u zich kapitein van uw eigen schip. En dat terwijl u niet eens een vaarbewijs nodig heeft! Na een zorgvuldige instructie onder het genot van een kopje koffie kunt u op pad en genieten van uw vakantie.

Zijn uw maritieme vaardigheden nog wat roestig of heeft u helemaal geen ervaring met varen? Dan bieden wij ook vaarcursussen aan. Geef dit even aan bij uw boeking, dan houden we er rekening mee!

Onze vloot

Bent u op zoek naar een jacht voor twee personen? Of gaat u met het hele gezin op pad? Onze vloot bestaat uit tien jachten, geschikt voor twee tot acht personen. Onze jachten zijn van alle gemakken voorzien, zo kunt u optimaal genieten van uw vaarvakantie.

Onze goed verzorgde, brandschone en CE goedgekeurde jachten zijn afgeleid van de Kotter. Dit geeft de boten een stoer en zeewaardig uiterlijk. Neem hieronder een kijkje bij onze vloot. 

 

Bekijk onze prijzen 

Boek direct online

Vaarroutes

Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring op het water. Hierdoor kennen wij inmiddels behoorlijk wat mooie vaarroutes in onder andere Friesland die u per boot kunt afleggen. De unieke Friese meren staan allemaal met elkaar in verbinding door de vele vaarten, grachten en kanalen. U kunt er zonder onderbreking de meest indrukwekkende routes varen.

Wilt u onderweg ook af en toe eens ergens gezellig lunchen of dineren? In de hele provincie zijn meer dan genoeg aanlegmogelijkheden. En op de mooiste plekjes!

We hebben diverse vaarroutes voor u samengesteld, zo kunt u van de rijkdom aan natuur en rust genieten. De routes gaan niet alleen door Friesland, er is nog zo veel meer te ontdekken! Heeft u er wel eens over nagedacht om een uitstapje naar het mooie Groningen of Overijssel te maken? Ook Flevoland en het IJsselmeer blijven populair. Bekijk hier de vaarroutes.

Aan boord van uw jacht vindt u een boek met alle uitgewerkte vaarroutes.

Varen in het Friese merengebied

Friesland is dé watersportprovincie. Dankzij de vele Friese Meren, die onderling zijn verbonden door een uniek stelsel van riviertjes en vaarten ziet u Friesland van een hele andere kant. In het merengebied van Friesland zijn meer dan genoeg passantenhavens die u tot aanleggen uitnodigen. Leg bijvoorbeeld eens aan in Sneek, Grou of Franeker!

Lees meer over varen in Friesland.

Groningen ontdekken

Ook Groningen heeft de vaartoerist veel te bieden. Iedereen kent natuurlijk de prachtige hoofdstad. Maar er is nog veel meer om te ontdekken. En de mooiste manier om dat te doen is natuurlijk met een luxe jacht.

Groningen kent wel 850 kilometer aan waterwegen en heeft één van de mooiste rivierdallandschappen van Nederland. Zeker een bezoekje waard! Ontdek hier meer over varen in Groningen.

Wordt verrast door Overijssel

Als u in Overijssel wilt varen mag u Giethoorn, het Venetië van het noorden, zeker niet overslaan. Maar er is meer! Vaar ook eens langs de Hanzesteden zoals Deventer, Kampen en Zwolle. Ook Blokzijl met haar unieke binnenhaven is een bezoekje waard.

Zo is ook Nationaal Park Weerribben-Wieden een fantastisch gebied om eens door te varen, laat u verrassen! Lees meer over varen in Overijssel.

Bijzonder varen in Flevoland

Flevoland wordt om omringd door water. Denk aan grote en kleine meren zoals het Ketelmeer, Vossemeer, de Veluwerandmeren, Eemmeer, Gooimeer, IJmeer, Markermeer en het IJsselmeer.

U vindt er ruim negentigduizend hectare water dat is overgebleven nadat de Zuiderzee is ingepolderd. U zult een groot gevoel van vrijheid ervaren als u het water opvaart.

Varen in Flevoland is een bijzondere ervaring. Het waterpeil staat maar liefst zes meter lager dan buiten de polder. Lees meer over varen in Flevoland.

Varen op het Ijsselmeer

Tot slot is varen op het weidse IJsselmeer een echte ervaring. Rondom het IJsselmeer bevinden zich prachtige oud-Hollandse dorpjes en stadjes. Iedere plaats heeft z’n eigen karakter en kenmerkt zich door een 17e eeuws uiterlijk.

Bezoek plekken zoals Monnickendam, Marken, Volendam, de kaasstad Edam, Hoorn, Enkhuizen, Stavoren of het voormalige eiland Urk. U waant zich in iedere plaats even terug in de tijd dankzij de Oud-Hollandse sferen. Varen op het IJsselmeer is alleen voor de wat meer geoefende watersporters. Lees meer over varen over het IJsselmeer.

 

Vaarimpressie

Ga varen in Friesland!

Het moge duidelijk zijn: varen in Friesland is de ultieme vakantie. Boek één van onze luxe jachten en beleef Friesland vanaf het water. Via het online boekingssysteem ziet u direct de beschikbaarheid en prijs van de motorboten.

Boek uw jacht